Zonweringsdoek is een technisch weefsel, dat naast functioneel ook nog decoratief moet zijn.
Bij ZonneschermNodig zonweringsdoek gaat het om een hoogwaardig product, dat aan strenge technische eisen moet voldoen. Iedere productie wordt aan strenge eisen onderworpen. Eisen van waterdichtheid, stevigheid vuil- en waterafstotende eigenschappen, weer- en kleurechtheid en vele andere eigenschappen worden vastgelegd, gemeten en voor ieder doektype gegarandeerd.

 
  • 100% in de massa geverde acrylvezels, rotbestendig
  • Maximaal beschermd tegen indringing van vlekken, vet, water en vuil
  • Neutraliseert tot 95% het effect van de zonnestraling
  • Reduceert de warmte tot 95%
  • UPF 50+ van de UV-stralen gefilterd
  • Optimale kleurweerstand tgen UV-stralen en weersomstandigheden
Hoewel bij het vervaardigen alleen gecontroleerd eerste kwaliteit doek gebruikt wordt, zijn aan de perfectie grenzen gesteld. Sommige effecten in het doek zijn echter ook bij de huidige stand van de techniek niet helemaal uit te sluiten.
 
Knikvouwen
Ontstaan bij confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.
 
Golven
In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben ( bijv. wafel of visgraatpatroon). Door een fikse regenbui kan er een waterzak ontstaan die, als het doek opdroogt, ook golven kan veroorzaken.
 
Regenbestendigheid
Acryl-zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en, bij een minimale hoek van 14 graden, tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer 
uitrollen om ze te laten drogen.
 
Zijzoomgolven
Het doek wordt meestal door een verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar heen wat de druk en spanning verhoogt.
Naden en zomen worden platgedrukt en nemen daardoor in lengte toe. Dit kan er bij het openen van het  zonnescherm toe leiden dat de zijzomen licht golven.

Nieuwe Collectie doekkleuren, zie het bestelformulier!

 
ZonneschermNodig.nl - Home Living East

ZonneschermNodig.nl: Knikarmschermen, Screens, Rolluiken en Projecten                                   

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
ZonneschermNodig.nl een activiteit van HLE Home Living East